Căutări populare: retete cu vinete - somon - cozonac

Alege o reteta dupa ingrediente

Sunteți aici > Practic in bucatarie > Bucatarie

Sfaturi practice in bucatarie

Categorie articol:

Bucatarie

 1. Pentru ca legumele congelate să-si recapete, după scoaterea de la gheaţă, justul iniţial, ele trebuie scufundate în apă clocotită. Ea elimină mirosul stătut şi apa care a îngheţat.
 2. Brânza va avea un gust mai plăcut, dacă o scoateţi din frigider cu o oră înainte de a o servi la masă. Numai la temperatura camerei se va putea aprecia mai bine gustul ei.
 3. Puţină sare în aluatul pentru prăjituri şi creme este ceva obişnuit, dar puţin zahăr în produsele sărate şi acide, provoacă o înmuiere şi catifelare, de exemplu în varza călită.
 4. Sărând alimentele doar 2 minute înaintea sfârşitului preparării lor, veţi conserva sucul şi savoarea iniţială.
 5. Peştele pane are gustul mai bun, dacă în făina amestecată cu ou, adăugăm puţin caşcaval ras.
 6. Apa de la fierberea fasolei uscate serveşte la spălarea ideală a ţesăturilor colorate, care îşi păstrează vigoarea, fără a se altera.
 7. Carnea prăjită devine mai gustoasă dacă, în prealabil, se ţine câteva minute în apă clocotită.
 8. Biscuiţii tari se vor înmuia, dacă în punga sau în cutia în care îi păstraţi, adăugaţi un măr. Efectul va fi vizibil după câteva zile.
 9.  Ciupercile
 10. Având o valoare nutritivă ridicată este bine să respectăm anumite reguli pentru a nu le deprecia: recoltarea lor să nu se facă pe timp ploios.
 11. Se curăţă cu o perie moale sub un jet de apă rece, foarte repede. în ultima apă de spălat să se pună câteva picături de lămâie pentru a-şi menţine culoarea. Ciupercile uscate se ţin în apă rece 24 de ore, schimbându-se apa de 2-3 ori, apoi pot fi pregătite.
 12. Ciupercile amare (gălbiorii) se ţin în apă 24 de ore, schimbând apa de mai multe ori, pentru a-şi pierde amăreala. Ciupercile pot fi tăiate felii cu aparatul de tăiat ouă.
 13. Ciupercile vor fi depozitate în locuri răcoroase, bine aerisite şi uscate (în coşuri), separat de alte legume.